Boekentip

Leestips Spreekangst

Farah Nobbe 25 juli 2024
leestips spreekangst

Voor wie het leuk vindt om meer te lezen hebben we een paar interessante boeken op een rijtje gezet.

Learned Optimism van Martin Seligman.

Seligman is een van de grondleggers van de positieve psychologie. In dit standaardwerk ‘Learned Optimism‘ legt hij je uit hoe jezelf kunt leren om optimistisch te zijn (ook al heb je misschien een aangeboren neiging om pessimistisch te zijn).

Nu moet je bij het woord ‘optimisme’ niet alleen maar denken aan een zonnige verwachting van de toekomst. Het gaat ook over hoe je fijne en minder fijne gebeurtenissen in je leven duidt. Hoe kijk je aan tegen een presentatie die niet lekker loopt. In hoeverre betrek je alles op jezelf. En aan wie ligt het eigenlijk als er dingen lukken?

Er zullen veel kwartjes vallen bij het lezen van dit boek. Helaas op dit moment alleen te verkrijgen in het Engels.

Mindset van Carol S. Dweck

Wetenschapster Carol S. Dweck toont overtuigend aan hoe je meer resultaat kunt behalen door simpelweg anders naar jezelf en de manier waarop je leert te kijken. Heb blijkt namelijk dat je geloof in ‘aangeboren talent’ een grote belemmering kan vormen in het leren van nieuwe dingen. Want wat zegt het als je tegenslag ervaart in je leerproces. Houdt dit in dat je minder getalenteerd bent?

In haar boek Mindset legt ze uit hoe je jezelf zo ongewild kunt saboteren en wat je kunt doen om juist zo optimaal mogelijk nieuwe dingen te leren.

 

Blijf op de hoogte

Nieuwe inzichten, boeiende analyses en praktische presentatietips.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We versturen geen spam, opzeggen is altijd mogelijk.