Beeldvorming op de NL werkvloer

9,3

Deze sessie gaat over de percepties en de kunst van het persoonlijk presenteren. Hoe word je door anderen gezien en hoe wordt dit beeld beïnvloed door jouw afkomst, gender en uiterlijk? En is het mogelijk om dit beeld te veranderen?

Wat gaan we doen?

Programma

Tijdens deze lezing bekijken we videobeelden van invloedrijke professionals. Hoe presenteren zij zich? Wanneer overtuigen zij wel en wanneer niet? Hierdoor krijg je inzicht in ‘The Big Two’ uit de sociale psychologie: warmte en competentie. Je ontdekt dat we verschillend gelezen worden op deze twee kenmerken en ziet wat de gevolgen hiervan zijn. Je leert hoe je hiermee om kunt gaan, en krijgt praktische tools in handen om je eigen beeldvorming en die van anderen positief te beïnvloeden.

 

• Je krijgt de meest recente data over beeldvorming op de Nederlandse werkvloer. Nobbe Mieras is betrokken bij onderzoek van Princeton University en Universiteit Utrecht. Hierdoor beschikken we over de meest recente inzichten over beeldvorming die we met je delen.

 

• We laten je zien hoe de perceptie op warmte en competentie in elkaar steekt en aan welke knoppen je kunt draaien om deze beeldvorming te veranderen.

 

• Je leert welke stereotypen voorkomen in de Nederlandse samenleving en op de Nederlandse werkvloer, en ontdekt wat voor impact ze op carrières hebben.

 

• Je leert hoe je naast investeren op competentie ook kunt investeren in warmte om optimaal draagvlak te creëren, en oefent hiermee.

 

• Je krijgt praktische tools in handen om negatieve stereotypering van jezelf en anderen tegen te gaan.

 

Deze workshop is een afwisselende mix van theorie, voorbeelden en oefeningen. Het geeft je nieuwe inzichten en vaardigheden op het gebied van profilering, beeldvorming en inclusiviteit.

Nobbe Mieras verdiept zich al jaren in onderzoek naar beeldvorming en is nauw betrokken bij toonaangevende studies van o.a. de Princeton University. Hierdoor kunnen we je de meest recente inzichten over beeldvorming op de Nederlandse werkvloer geven.


Is dit de lezing die je zoekt? Neem contact op!

Meer informatie

Meer informatie?

Meer informatie

Meer informatie nodig?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.