Strategic Story Track

9,3

Je organisatie staat voor de opgave om intern en extern een verhaal te vertellen,  waar grote belangen mee gemoeid zijn. Wellicht staat jullie organisatie voor een grote transformatie die door alle managers aan de teams gecommuniceerd moet worden. Of misschien speelt er een positioneringskwestie waar precies het juiste verhaal door de juiste mensen verteld moet worden.

In al die situaties kun je de hulp van een professional gebruiken. Nobbe Mieras heeft een indrukwekkend trackrecord in de begeleiding van deze trajecten, zowel live als online.

Met Strategic Story Track helpen we teams en leiders die voor belangrijke optredens staan met alle onderdelen van Storydesign en Storytelling: de juiste analyse maken, het juiste frame kiezen en een overtuigend strategisch verhaal ontwerpen. Daarna kunnen we ook helpen bij de effectieve overdracht van dit verhaal.
We doen dit met een heldere methodiek die verrassend veel resultaat in verrassend weinig tijd oplevert.

Om een indruk te geven van de mogelijkheden van Strategic Story Track vind je hier een aantal geanonimiseerde casussen uit onze praktijk:

  • Een grote corporate is bezig met een omvangrijk transformatietraject. Er liggen indrukwekkende rapporten, maar het verhaal landt niet echt in de organisatie. Nobbe Mieras ontwerpt in overleg met het leiderschap in een paar korte sessies het raamwerk van een overtuigend verhaal met de juiste boodschap.
    Dit verhaal wordt in korte workshops meegegeven aan het management, die dit rladen met hun eigen persoonlijke anekdotes en vervolgens weer doorvertellen aan hun teams. Zo ontstaat er eenheid in de communicatie, zonder dat sprekers hun authenticiteit verliezen.
  • De raad van bestuur van een organisatie staat voor de opgave om een roadshow voor alle medewerkers en stakeholders te verzorgen. Ze worden geacht hun nieuwe visie in een appellerend en samenbindend verhaal neer te zetten. Last minute besluiten zij hun bestaande materiaal overboord te gooien en een aantal Story Consultancy sessies te beleggen. Na afloop zegt een medewerker: “Het is voor het eerst dat ik bij zo’n event een gevoel van trots voelde over onze organisatie”.
  • Een stichting roept voorafgaand aan een groot subsidietraject onze hulp in. We begeleiden de organisatie met het vermijden van valkuilen en het inzetten op het juiste frame. Met behulp van hun nieuwe verhaallijn halen ze een subsidie van meer dan 10 miljoen binnen.

Praktisch

Neem gerust contact op. We bespreken vrijblijvend de mogelijkheden en kunnen vooraf een adequate inschatting geven van de benodigde tijdsinvestering.

Waarom Nobbe Mieras

  • Wij weten hoe je strategische en overtuigende verhalen ontwerpt
  • De laatste wetenschappelijke inzichten
  • Toptrainers uit het theater

Overleg met een consultant? Meld je hier aan.

Meer informatie

Vraag vrijblijvend informatie aan

Meer informatie

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.