Leadership Presence – 2 dagen

9,3 (15 ervaringen)
  • 2 dagen
  • € 1895,-
  • 6 deelnemers

Veel presentaties vinden in de wandelgangen of aan de tafel plaats. Je profileert je bij de koffieautomaat, je overtuigt tijdens de vergadering of je creëert vertrouwen in meetings. Bij al deze gelegenheden presenteer je jezelf en overtuig je door jouw persoonlijke presentatie. Soms is je uitstraling daarbij minder effectief dan je zou willen. Deze training leert je hoe je deskundig en sympathiek overkomt zonder dat je toneel hoeft te spelen.

Na deze training

  • Weet je hoe je jezelf slim profileert
  • Creëer je meer invloed en draagvlak met je persoonlijke presentatie
  • Ga je strategisch en vol zelfvertrouwen lastige interacties aan

Manage je uitstraling

Soms is je uitstraling minder effectief dan je zou willen. Zo kan het voorkomen dat je een absolute expert op je vakgebied bent, maar krijg je toch te horen dat je jezelf wat steviger moet neerzetten omdat je ‘te onzichtbaar’ bent. Of ben je aardig en bescheiden, maar krijg je het verwijt dat je arrogant of afstandelijk overkomt. Als je onvoldoende warm en competent overkomt heeft het de vervelende consequentie dat je weerstand oproept of niet serieus genomen wordt

Omdat je zelfpresentatie zo bepalend is voor je effectiviteit, is het belangrijk dat je grip krijgt op de aansturing ervan. Tijdens deze training Professional Presence ontdek je hoe je overkomt op anderen. Je krijgt een analyse van je uitstraling en we benoemen wat goed werkt wat niet. Samen bepalen we vervolgens wat je doelstelling is. Hoe wil je overkomen? Welke aspecten van je professionaliteit blijven nu onderbelicht en welke wil je absoluut niet verliezen?

Deze analyse zal je inzicht enorm vergroten; er zullen allerlei kwartjes vallen over waarom mensen op een bepaalde manier op je reageren. Vervolgens laten we zien aan welke knoppen je kunt draaien om je uitstraling te optimaliseren. Hierdoor maak je aanpassingen zonder aan authenticiteit in te boeten. Het resultaat is dat je meer invloed en draagvlak creëert.

Deze training is geschikt voor ambitieuze professionals die hun carrière willen versnellen door hun uitstraling te versterken.

Wat gaan we doen?

Dag 1

  • Voorafgaand aan deze training haal je via onze test feedback op uit je werkomgeving. Hierdoor krijg je een indruk van hoe anderen je persoonlijke presentatie zien.
  • Je leert de geheimen van het lezen van uitstraling aan de hand van ‘The Big Two’ theorie uit de sociale psychologie: competentie  en warmte.
  • Er wordt een nulmeting van je persoonlijke uitstraling gemaakt. Hierdoor komen zowel de valkuilen als de kansen die jij als professional hebt scherp in beeld.
  • Je leert hoe je jezelf profileert en anderen overtuigt van je deskundigheid.
  • We laten je zien hoe je door kleine aanpassingen veel meer vertrouwen en warmte creëert.
  • Aan de hand van onze Focusmethodiek leer je hoe je deskundig en warm overkomt zonder dat je toneel hoeft te spelen. Hier zul je plezier van hebben bij presentaties voor de groep, maar ook bij presentaties aan tafel.

Dag 2

  • Tussen de twee trainingsdagen zit een periode van 2 weken. In deze tijd breng je het geleerde meteen in de praktijk en zie je dus ook welk verschil jouw nieuwe gedrag maakt.
  • Tijdens de tweede dag laten we je lastige situaties oefenen met een acteur. Je probeert in alle vrijheid nieuwe strategieën uit totdat je je comfortabel voelt en vol zelfvertrouwen lastige situaties aan kunt gaan.
  • Je maakt een gericht plan van aanpak zodat je leerrendement na de training hoog blijft.
  • Omdat de inzet van deze training het vergroten van het kennis- én vaardighedenniveau is, werken we in een kleine groep van maximaal 6 mensen. Hierdoor borgen we dat iedere deelnemer individueel stappen zet.

Deze tweedaagse cursus zou ik iedereen aanraden! Je leert veel praktische tips: hoe kom je over op mensen? Wat is de eerste indruk die men van jou heeft? Aan welke knoppen kan je draaien om te sturen op je warmte en competentie? Dit allemaal in een veilige sfeer met veel respect voor elkaar.

Sara Hoogeveen

Manager beleid / lid managementteam faculteit Gezondheid, Sport & Welzijn Inholland

Onze trainers

Dit zijn de trainers die jij tegen kan komen tijdens de training.

Annabelle de Jong

Trainer

Annabelle de Jong (1969) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en de Toneelschool Maastricht. Hierna rondde zij de studie culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam af. Annabelle werkt sinds 2001 als trainer, coach en acteur in zowel het bedrijfsleven als de non-profit sector. Zij specialiseerde zich hierbij in ervaringsgericht leren. Vanuit haar brede ervaring ontwikkelde ze innovatieve trainingsmethodieken voor diverse opdrachtgevers.

Lees meer over Annabelle de Jong

Ina Giesen

Accountmanager / Trainer

Ina Giesen (1970) is accountmanager en presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar studie ontwikkelde Ina organisatietrainingen en werkte ze als organisatieadviseur in complexe veranderingstrajecten. Ina gebruikt theatertechnieken en methoden in trainingen gericht op presentatie, communicatie en samenwerking. Ina werkte met hoogopgeleide professionals in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, de cultuur en de wetenschap. Door haar achtergrond wordt Ina vaak gevraagd voor trainingstrajecten op het gebied van change en persoonlijke effectiviteit. In haar vrije tijd werkt ze met veel passie aan theater/film producties. Elementen uit deze vrije producties vinden hun weg naar trainingen. Hierdoor blijft haar aanpak onbevangen en fris.

Lees meer over Ina Giesen

Thijs Feenstra

Trainer

Thijs Feenstra (1959) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Hij studeerde in 1984 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen als eerstegraads theaterdocent. Na zijn studie werkte hij als acteur voor film (o.a. ‘Zwartboek’ en ‘Brief voor de Koning’) en televisie (o.a. ‘Bureau Kruislaan’ en ‘Baantjer’). Als theateracteur was Thijs verbonden aan de gezelschappen ‘Tryater’ en ‘De Appel’. Sinds 2000 werkt Thijs als trainingsacteur en communicatietrainer. Hij heeft een brede ervaring opgebouwd binnen verschillende werkvelden. Hij weet als geen ander hoe een verhaal overtuigend verteld moet worden, en welke mechanismen daarbij een rol spelen.

Lees meer over Thijs Feenstra

Jeroen de Waard

Trainer

Jeroen de Waard (1974) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Na zijn afstuderen aan de Academie voor Drama in 2006 werkte hij als acteur en regisseur. In 2012 richtte hij met Sjoerd Wintzen theatergroep De Braafste Jongetjes van de Klas op. Zij speelden voorstellingen in het theater en op festivals. Hiernaast werkt Jeroen al jarenlang als trainer in interpersoonlijke vaardigheden. Hij gelooft heilig in de positieve impact die professionals kunnen maken, mits ze een goed verhaal hebben natuurlijk.

Lees meer over Jeroen de Waard

De locaties

Dit zijn de locaties waar we onze trainingen geven.

Waarom Nobbe Mieras

  • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
  • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
  • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!

Optie nemen

Inschrijven

Kies een datum & locatie.

16 oktober Zeist

09.30 - 17.30

Inschrijven voor deze datum
4 februari Eindhoven

09.30 - 17.30

Inschrijven voor deze datum
Meer data

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.