Leadership Presence voor vrouwen – 2 dagen

9,3 (15 ervaringen)
  • 2 dagen
  • € 1895,-
  • 6 deelnemers deelnemers

Speak up dear

Jezelf presenteren voor of in een groep is een fantastisch middel om je professionele zichtbaarheid te vergroten. Maar een vrouw die zichzelf profileert moet balanceren op een smalle evenwichtsbalk. Als ze zich te dominant opstelt wordt ze afgewezen omdat ze niet aardig genoeg is. Gedraagt ze zich weer te aardig dan wordt ze niet serieus genomen.

Het heeft Hillary Clintons spindoctors heel wat slapeloze nachten gekost. Als ze te stevig optrad vonden de kiezers haar onaantrekkelijk, maar als ze zich te vrouwelijk opstelde ging het ten koste van haar gezag. Helaas beperkt dit dilemma zich niet tot de presidentskandidaten. Overal waar vrouwen werken steken deze vragen de kop op.

Na deze training

  • Weet je hoe je je als vrouw slim kunt profileren
  • Creëer je meer invloed en draagvlak door je uitstraling
  • Ga je strategisch en vol zelfvertrouwen lastige interactie aan

Zo kan het voorkomen dat je een absolute expert op je vakgebied bent, maar krijg je toch te horen dat je jezelf wat steviger moet neerzetten omdat je ‘te onzichtbaar’ bent. Of ben je aardig en bescheiden, maar krijg je het verwijt dat je arrogant of afstandelijk overkomt. Als je onvoldoende warm en competent overkomt heeft het de vervelende consequentie dat je weerstand oproept of niet serieus genomen wordt

Omdat je uitstraling zo bepalend is voor je effectiviteit, is het belangrijk dat je grip krijgt op de aansturing ervan. Tijdens deze training Leadership Presence voor vrouwen ontdek je hoe je overkomt op anderen. Je krijgt een analyse van je uitstraling en we benoemen wat goed werkt wat niet. Samen bepalen we vervolgens wat je doelstelling is. Hoe wil je overkomen? Welke aspecten van je professionaliteit blijven nu onderbelicht en welke wil je absoluut niet verliezen?

Vervolgens laten we zien aan welke knoppen je kunt draaien om je uitstraling te optimaliseren. Hierdoor maak je aanpassingen in je zelfpresentatie zonder aan authenticiteit in te boeten. Het resultaat is dat je meer invloed en draagvlak creëert.

Deze tweedaagse training Leadership Presence voor vrouwen laat je zien hoe je met dilemma’s rondom uitstraling af kunt rekenen. Het geeft vrouwelijke professionals de middelen in handen om zichzelf te profileren èn geaccepteerd te worden.

Wat gaan we doen

Dag 1

  • Voorafgaand aan de training haal je via onze test feedback op uit je werkomgeving. Hierdoor krijg je een indruk van hoe anderen je zien.
  • Je ontdekt aan de hand van videobeelden waardoor uitstraling bepaald wordt. Waarom overtuigde Donald Trump wel in zijn presentatie en Hillary Clinton niet?
  • Je leert onderscheiden waarom vrouwen zich (onbewust) vaak tegen laten houden zich te profileren en zichtbaar te zijn in de organisatie.
  • Je leert eigen en andermans gedrag te lezen door in te zoomen op ‘The Big Two’, namelijk competentie en warmte.
  • Er wordt een nulmeting van je persoonlijke uitstraling gemaakt. Hierdoor komen zowel de valkuilen als de kansen die jij als professional hebt scherp in beeld.
  • Zelfpromotie en profilering is in het algemeen een issue bij vrouwen. In deze training krijg je inzicht in hoe zelfpromotie werkt en wat het belang ervan is. Je oefent met het presenteren van je wapenfeiten en krijgt hier feedback op.
  • Je  leert hoe je naast investeren op ‘competentie’ ook kan investeren in ‘warmte’ om zo optimaal draagvlak in je omgeving te behouden.
  • Iedere deelnemer krijgt via onze Focus-methodiek een eigen uniek handvat in het managen van uitstraling. Hierdoor worden kwaliteiten versterkt en zwaktes opgeheven zonder aan authenticiteit in te boeten.

Dag 2

  • Tussen de twee trainingsdagen zit een periode van 2 weken. In deze tijd breng je het geleerde meteen in de praktijk en zie je dus ook welk verschil jouw nieuwe gedrag maakt.
  • Tijdens de tweede dag laten we je lastige situaties oefenen met een acteur. Je probeert in alle vrijheid nieuwe strategieën uit totdat je je comfortabel voelt en vol zelfvertrouwen lastige situaties aan kunt gaan.
  • Je maakt een gericht plan van aanpak zodat je leerrendement na de training hoog blijft.
  • Omdat de inzet van deze training het vergroten van het kennis- én vaardighedenniveau is, werken we in een kleine groep van maximaal 6 mensen. Hierdoor borgen we dat iedere deelnemer individueel stappen zet.
Deze training voor vrouwelijke artsen

In samenwerking met de Academie voor Medisch Specialisten ontwikkelde Nobbe Mieras een speciale variant van deze training voor vrouwelijke artsen. Hier lees je er meer over en kun je je inschrijven.

"Top training. Heel fijn en heel persoonlijk. Ook vond ik het fijn om te oefenen met alleen maar vrouwen, dit zorgt voor een veilige sfeer om zoiets spannends als presenteren te oefenen. Trainster is een pro in het faciliteren en 'bewaken' van de veilige sfeer. Ook goed om eens een training te volgen die niet alleen gaat over de inhoud van je presentatie, maar ook op mindset ('hoe' je gaat staan voor de groep)."

J. Boon

Onze trainers

Dit zijn de trainers die jij tegen kan komen tijdens de training.

Annabelle de Jong

Trainer

Annabelle de Jong (1969) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en de Toneelschool Maastricht. Hierna rondde zij de studie culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam af. Annabelle werkt sinds 2001 als trainer, coach en acteur in zowel het bedrijfsleven als de non-profit sector. Zij specialiseerde zich hierbij in ervaringsgericht leren. Vanuit haar brede ervaring ontwikkelde ze innovatieve trainingsmethodieken voor diverse opdrachtgevers.

Lees meer over Annabelle de Jong

Ina Giesen

Accountmanager / Trainer

Ina Giesen (1970) is accountmanager en presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar studie ontwikkelde Ina organisatietrainingen en werkte ze als organisatieadviseur in complexe veranderingstrajecten. Ina gebruikt theatertechnieken en methoden in trainingen gericht op presentatie, communicatie en samenwerking. Ina werkte met hoogopgeleide professionals in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, de cultuur en de wetenschap. Door haar achtergrond wordt Ina vaak gevraagd voor trainingstrajecten op het gebied van change en persoonlijke effectiviteit. In haar vrije tijd werkt ze met veel passie aan theater/film producties. Elementen uit deze vrije producties vinden hun weg naar trainingen. Hierdoor blijft haar aanpak onbevangen en fris.

Lees meer over Ina Giesen

De locaties

Dit zijn de locaties waar we onze trainingen geven.

Waarom Nobbe Mieras

  • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
  • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
  • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!

Optie nemen

Inschrijven

Kies een datum & locatie.

26 september Amsterdam

09.30 - 17.30

Inschrijven voor deze datum
28 oktober Eindhoven

09.30 - 17.30

Inschrijven voor deze datum
Meer data

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.