Storydesign en Storytelling – 4 dagen

9,5 (11 ervaringen)
  • 4 dagen
  • € 3995,-
  • 6 deelnemers

Leading by Story

Het vertellen van verhalen is een belangrijk aspect van je leiderschap. Of het nu om presenteren van je strategie aan het managementteam gaat, het overtuigen van je board of het inspireren van je team: het is allemaal storytelling. Storytelling is een cruciale vaardigheid omdat het je meer invloed geeft. Sterke verhalen worden nu eenmaal beter begrepen, langer onthouden en vaker doorverteld.

Na deze training

  • Weet je hoe je Storytelling inzet om je leiderschap te versterken
  • Heb je veel meer impact met de verhalen die je vertelt
  • Vertel je moeiteloos verbindende, overtuigende en inspirerende verhalen aan alle stakeholders

Als je een betere storyteller wilt worden en je je management by speech op hoog niveau wilt tillen, dan is deze training geschikt voor jou. Doorgewinterde presentatietrainers met een achtergrond in film en theater leren jou in vier dagen hoe je niet alleen het hoofd, maar ook het hart van je luisteraars kunt raken. Deze enerverende training heeft effect op drie aspecten van je leiderschap: je weet welke verhalen je moet vertellen om te overtuigen, te inspireren en te verbinden. Na deze training heb je alle middelen in handen om het juiste verhaal op het juiste moment te vertellen.

Wat gaan we doen?

Dag 1: Convincing Stories

Door middel van de Storydesign-methodiek leer je hoe je jouw team effectief aanstuurt door middel van je verhalen. Hoe zorg je ervoor dat jouw strategie niet alleen begrepen wordt, maar dat je mensen het ook onthouden en zelfs doorvertellen? Met andere woorden: hoe bouw je een verhaal dat ècht cascadeert? Een verhaal dat blijft hangen en resoneert?

 

  • Voorafgaand aan de training haal je via onze test feedback op uit je werkomgeving. Hierdoor krijg je een indruk hoe anderen je zien.
  • Je leert de principes van Storydesign toepassen: snel en effectief presentaties ontwerpen voor verschillende doelgroepen met verschillende belangen
  • De meeste beslissingen worden in ons onderbewuste gemaakt. Nadat we op onderbuik gekozen hebben zoeken we er op bewust niveau onderbouwing bij. Daarom leren we je hoe je zowel de onderbuik als het hoofd van je publiek kunt raken.
  • Je maakt kennis met inzichten uit de oudheid, maar ook de laatste wetenschappelijke inzichten over beïnvloeding.
  • Je leert PowerPoint-slides maken die voldoen aan de wetmatigheden van mondelinge communicatie. Hierdoor voorkom je ‘cognitive overload’ bij je publiek en stuur je hun aandacht heel precies naar de voor jou belangrijke zaken.

Dag 2: Inspiring Stories

Soms weet je team exact wat het moet doen maar verloopt de uitvoering ervan moeizaam. Je team is ontmoedigd, om wat voor reden dan ook. Het is aan jou als leider om het vuur weer op te stoken. In deze fase is het niet zinnig om je strategie nogmaals uit te leggen, maar is het zaak om je team verhalen te vertellen die motiveren en emotioneren. Tijdens deze tweede dag leer je hoe je inspirerende verhalen vindt, uitwerkt en vertelt.

 

  • Tijdens deze dag leer je verschillende soorten verhalen gebruiken waarmee je kunt inspireren: anekdotes, metaforen en analogieën.
  • Geven we je een handige methodiek in handen om de verhalen die je wilt gaan gebruiken te verzamelen en goed uit te werken.
  • Leer je de 10 geboden van Storytelling kennen en gebruiken.

Dag 3: Personal Stories

Als leider word je op twee kenmerken ingeschat door je omgeving. Allereerst is het belangrijk dat je stevig oogt. Weet je waar je het over hebt? Ben je krachtig? Een leider die wankel lijkt volgen we niet, het risico dat we veilig arriveren is gewoon te klein. Daarnaast kijken we ook of de leider te vertrouwen is. Heb je het hart op de juiste plaats? Zijn je intenties zuiver? Dit aspect noemen we ook wel de gunfactor. Deze twee kenmerken, competentie en warmte, zijn cruciaal voor je leiderschap.

 

  • Voorafgaand aan de training haal je via onze test feedback op uit je team. Hierdoor krijg je een indruk van hoe je als leider gezien wordt.
  • Je leert de geheimen van uitstraling aan de hand van ‘The Big Two’ theorie uit de sociale psychologie: competentie en warmte.
  • Er wordt een analyse van je persoonlijke uitstraling gemaakt. Hierdoor komen zowel de valkuilen als de kansen die jij als leider hebt scherp in beeld.
  • We laten je zien hoe je door kleine aanpassingen veel meer vertrouwen en warmte creëert.
  • Aan de hand van onze Focusmethodiek leer je hoe je deskundig en warm overkomt zonder dat je toneel hoeft te spelen.
  • Je oefent intensief met het houden van verbindende verhalen zoals een welkomstwoordje, een toast of een felicitatie: kleine maar cruciale momenten in je leiderschap.

Dag 4: Executive Stories

Nu je weet hoe je kunt overtuigen, inspireren en verbinden is het zaak om je terrein te vergroten. Wat als je niet je team, maar je board wilt beïnvloeden door middel van een verhaal? Hoe overtuig je executives die weinig tijd en grote belangen hebben? Hoe pak je binnen anderhalve minuut hun aandacht en laat je jouw boodschap effectief landen?

 

  • Tijdens deze dag leer je hoe je op het allerhoogste niveau strategische verhalen ontwerpt en vertelt.
  • Aan de hand van realistische casuïstiek zet je in korte tijd een krachtige presentatie in elkaar.
  • Je leert wat je nodig hebt om ook in de boardroom een eersteklas storyteller te zijn.
  • Je leert hoe je een executive story ontwerpt, uitwerkt en uitvoert. Hierbij maken we gebruik van de eenvoudige maar effectieve 5-minuten methodiek.
  • Je ontdekt hoe je chirurgisch scherp interacteert en hoe je je hier effectief op voorbereidt.

Heb Leading by story als een van meest waardevolle trainingen ervaren uit mijn loopbaan. Gebruikt een relatief eenvoudig model, veel oefening en feedback, direct toepasbaar in praktijk. Raad het zeker aan als je je impact als leider wilt vergroten.

Paulien Blanksma

Manager HR Strategy, Analytics and Change at ABN AMRO Bank

Onze trainers

Dit zijn de trainers die jij tegen kan komen tijdens de training.

Annemarie Wisse

Trainer / eigenaar

Annemarie Wisse (1970) studeerde in 1994 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze speelde bij diverse theatergezelschappen en voor televisie. In 2001 voltooide ze de opleiding tot professioneel trainer en werkte sindsdien in zowel de profit- als non-profitsector als trainer. Zij specialiseerde zich ondermeer in presentatietechnieken. Naast haar werk als trainer en actrice schrijft Annemarie ook voor het theater. Annemarie is mede-eigenaar van en trainer bij Nobbe Mieras trainingen.

Lees meer over Annemarie Wisse

Natalie Holwerda-Mieras

Trainer / eigenaar

Natalie Holwerda – Mieras (1969) is mede eigenaar van Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde een theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, waarna zij jarenlang werkte als regisseur en schrijver voor theater en televisie. In 1993 richtte zij Theaterwerkplaats Ode op. Zij zou tot 2002 artistiek leider van deze werkplaats blijven. In 2002 maakte zij de overstap naar de trainingswereld. Ze werkte als freelance- en presentatietrainer voor diverse opdrachtgevers. Vanaf het begin van de oprichting van Nobbe trainingen in 2004 was Natalie nauw betrokken bij het bureau, als trainer en als ontwikkelaar. Begin 2009 werd ze partner waarna de naam van het bureau veranderd werd naar Nobbe Mieras trainingen.

Lees meer over Natalie Holwerda-Mieras

Ina Giesen

Accountmanager / Trainer

Ina Giesen (1970) is accountmanager en presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar studie ontwikkelde Ina organisatietrainingen en werkte ze als organisatieadviseur in complexe veranderingstrajecten. Ina gebruikt theatertechnieken en methoden in trainingen gericht op presentatie, communicatie en samenwerking. Ina werkte met hoogopgeleide professionals in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, de cultuur en de wetenschap. Door haar achtergrond wordt Ina vaak gevraagd voor trainingstrajecten op het gebied van change en persoonlijke effectiviteit. In haar vrije tijd werkt ze met veel passie aan theater/film producties. Elementen uit deze vrije producties vinden hun weg naar trainingen. Hierdoor blijft haar aanpak onbevangen en fris.

Lees meer over Ina Giesen

Thijs Feenstra

Trainer

Thijs Feenstra (1959) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Hij studeerde in 1984 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen als eerstegraads theaterdocent. Na zijn studie werkte hij als acteur voor film (o.a. ‘Zwartboek’ en ‘Brief voor de Koning’) en televisie (o.a. ‘Bureau Kruislaan’ en ‘Baantjer’). Als theateracteur was Thijs verbonden aan de gezelschappen ‘Tryater’ en ‘De Appel’. Sinds 2000 werkt Thijs als trainingsacteur en communicatietrainer. Hij heeft een brede ervaring opgebouwd binnen verschillende werkvelden. Hij weet als geen ander hoe een verhaal overtuigend verteld moet worden, en welke mechanismen daarbij een rol spelen.

Lees meer over Thijs Feenstra

De locaties

Dit zijn de locaties waar we onze trainingen geven.

De Tuinkamer

Arnhem

De Tuinkamer bevindt zich in ons eigen monumentale kantoorpand op steenworp afstand van het Centraal Station en het beroemde stadspark Sonsbeek. Het centrum met restaurants ligt om de hoek en in de straat bevindt zich een sfeervol hotel voor overnachtingen.

Lees meer over De Tuinkamer. Link opent in een nieuw tabblad

Waarom Nobbe Mieras

  • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
  • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
  • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!

Optie nemen Brochure aanvragen

Inschrijven

Kies een datum & locatie.

7 oktober Arnhem

09.30 - 17.30

Inschrijven voor deze datum
25 maart Amsterdam

09.30 - 17.30

Inschrijven voor deze datum
Meer data

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.