Storydesign en Storytelling – 3 dagen

9,3 (13 ervaringen)
  • 3 dagen
  • € 2695,-
  • 6 deelnemers

Sommige presentaties hebben een groter strategisch belang dan gemiddeld. Denk aan het binnenhalen van belangrijke opdrachten, het overtuigen van het MT of het motiveren van je team. Er staat wat op het spel terwijl de doelgroep zich niet altijd even eenvoudig laat overtuigen. Hoe ga jij het verschil maken?

Omdat storytelling zo’n essentieel deel van je werkzaamheden is, vraag je je af hoe je hier echt goed in kunt worden. Deze driedaagse training zorgt ervoor dat je je comfortabel en kundig voelt als het op strategische communicatie aankomt.

Na deze training

  • Heb je met jouw presentatie maximale impact op de momenten die er echt toe doen
  • Kun je strategisch ijzersterke verhalen ontwerpen voor verschillende stakeholders met verschillende belangen
  • Ben je in staat om dynamisch te interacteren met je publiek

Story strategie

Hoewel je ervaren bent in het presenteren, heb je het gevoel dat er meer mogelijk is. Hoe kun je je publiek niet alleen op cognitief niveau aanspreken, maar speel je ook in op hun onderbuikgevoel? Hoe zorg je dat je veeleisende en drukbezette publiek je verhaal echt hoort en onthoudt? Hoe haal je de laatste restjes twijfel weg en zorg je dat het verhaal doorverteld wordt binnen de organisatie?

De driedaagse training Storydesign en Storytelling leert je alle ins en outs van het mondeling beïnvloeden. Je leert snel en effectief een story strategie ontwikkelen voor verschillende stakeholders met verschillende belangen. Je leert werken met diverse soorten verhaalstructuren. En je ontdekt hoe je het psychologische proces van overtuigen kunt aanjagen. Je leert de Storydesign-methodiek tot in de finesses kennen. Daarnaast leer je hoe je door middel van Storytelling zowel het hoofd als het hart van je publiek kunt beroeren.

Wat gaan we doen?

Dag 1

  • Je leert onderscheid te maken tussen de verschillende genres in presenteren en hier handig gebruik van te maken.
  • We leren je ‘uitzoomen’ op je presentaties. Zo leer heel strategisch naar je verhaal te kijken.
  • De meeste beslissingen worden in ons onderbewuste gemaakt. Nadat we op onderbuik de beslissing genomen hebben, zoeken we er op bewust niveau onderbouwing bij. Daarom leren we je hoe je zowel de onderbuik als het hoofd van je publiek kunt raken.
  • Je maakt kennis met inzichten uit de oudheid, maar ook met de laatste wetenschappelijke inzichten over beïnvloeding.
  • Je leert PowerPoint slides maken die voldoen aan de wetmatigheden van mondelinge communicatie. Hierdoor voorkom je ‘cognitive overload’ bij je publiek en stuur je hun aandacht heel precies naar de voor jou belangrijke zaken.

Dag 2

  • Tijdens deze dag laten we je zien wat er mogelijk is met Storytelling. Je leert verschillende soorten illustraties gebruiken: anekdotes, metaforen en analogieën.
  • We leren je hoe je moeiteloos creatieve verhalen vindt in je eigen omgeving.
  • Je oefent met het slim kiezen van het juist verhaal bij jouw strategische doel. Hierdoor ben je niet alleen bezig met het vertellen van goeie verhalen, maar bereik je ook je professionele doel.
  • Je werkt met simpele vertelstructuren, maar ook met uitgebreide, meer psychologische gelaagde verhalen.

Dag 3

  • Tijdens dag 3 combineren we al het geleerde, we kijken daarbij naar hoe je voor een groep communiceert en hoe je dat met een paar wijzigingen naar een hoger plan kunt tillen.
  • Je leert hoe je toegankelijk en competent overkomt zodat je maximaal draagvlak creëert.
  • Tijdens deze derde dag leer je hoe je dynamisch kunt interacteren met je publiek
    We laten je kennismaken met ‘de truukjes van het vak’. Onze trainers hebben allemaal een theaterachtergrond en leren je technieken die je impact enorm vergroten.
  • De trainer geeft je gerichte ondersteuning op persoonlijk niveau. Je oefent en traint hands-on in een kleine groep met peers zodat je aantoonbaar een grote vooruitgang maakt.

Zeer praktische training, onderbouwd met zinvolle theorie. Erg inspirerende trainer, veel persoonlijke aandacht. Een van de meest waardevolle trainingen die ik ooit heb gedaan! Gewapend met bruikbare tools ben ik nu klaar voor een overtuigende presentatie.

Laurens Timmers

Market Manager at Hager Nederland

Onze trainers

Dit zijn de trainers die jij tegen kan komen tijdens de training.

Thijs Feenstra

Trainer

Thijs Feenstra (1959) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Hij studeerde in 1984 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen als eerstegraads theaterdocent. Na zijn studie werkte hij als acteur voor film (o.a. ‘Zwartboek’ en ‘Brief voor de Koning’) en televisie (o.a. ‘Bureau Kruislaan’ en ‘Baantjer’). Als theateracteur was Thijs verbonden aan de gezelschappen ‘Tryater’ en ‘De Appel’. Sinds 2000 werkt Thijs als trainingsacteur en communicatietrainer. Hij heeft een brede ervaring opgebouwd binnen verschillende werkvelden. Hij weet als geen ander hoe een verhaal overtuigend verteld moet worden, en welke mechanismen daarbij een rol spelen.

Lees meer over Thijs Feenstra

Annemarie Wisse

Trainer / eigenaar

Annemarie Wisse (1970) studeerde in 1994 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze speelde bij diverse theatergezelschappen en voor televisie. In 2001 voltooide ze de opleiding tot professioneel trainer en werkte sindsdien in zowel de profit- als non-profitsector als trainer. Zij specialiseerde zich ondermeer in presentatietechnieken. Naast haar werk als trainer en actrice schrijft Annemarie ook voor het theater. Annemarie is mede-eigenaar van en trainer bij Nobbe Mieras trainingen.

Lees meer over Annemarie Wisse

Ina Giesen

Accountmanager / Trainer

Ina Giesen (1970) is accountmanager en presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar studie ontwikkelde Ina organisatietrainingen en werkte ze als organisatieadviseur in complexe veranderingstrajecten. Ina gebruikt theatertechnieken en methoden in trainingen gericht op presentatie, communicatie en samenwerking. Ina werkte met hoogopgeleide professionals in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, de cultuur en de wetenschap. Door haar achtergrond wordt Ina vaak gevraagd voor trainingstrajecten op het gebied van change en persoonlijke effectiviteit. In haar vrije tijd werkt ze met veel passie aan theater/film producties. Elementen uit deze vrije producties vinden hun weg naar trainingen. Hierdoor blijft haar aanpak onbevangen en fris.

Lees meer over Ina Giesen

Jeroen de Waard

Trainer

Jeroen de Waard (1974) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Na zijn afstuderen aan de Academie voor Drama in 2006 werkte hij als acteur en regisseur. In 2012 richtte hij met Sjoerd Wintzen theatergroep De Braafste Jongetjes van de Klas op. Zij speelden voorstellingen in het theater en op festivals. Hiernaast werkt Jeroen al jarenlang als trainer in interpersoonlijke vaardigheden. Hij gelooft heilig in de positieve impact die professionals kunnen maken, mits ze een goed verhaal hebben natuurlijk.

Lees meer over Jeroen de Waard

De locaties

Dit zijn de locaties waar we onze trainingen geven.

Waarom Nobbe Mieras

  • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
  • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
  • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!

Optie nemen Brochure aanvragen

Inschrijven

Kies een datum & locatie.

12 november Amsterdam

09.30 - 17.30

Inschrijven voor deze datum
3 december Zeist

09.30 - 17.30

Inschrijven voor deze datum
Meer data

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.