Storydesign en Storytelling – 2 dagen

9,3 (80 ervaringen)
  • 2 dagen
  • € 1795,-
  • 6 deelnemers

Er schuilt een grote kracht in Storytelling, maar in de praktijk is het best lastig om ermee aan de slag te gaan. Zonder een sterke structuur is Storytelling namelijk entertainment voor bij het kampvuur, maar het helpt je nog niet om als professional te overtuigen op de werkvloer. Daarom hebben we een tweedaagse training voor je ontwikkeld die je helemaal klaarstoomt voor alle situaties waarin jij effectief wilt communiceren en presenteren: aan de vergadertafel, voor de groep of online.

Na deze tweedaagse training Storydesign en Storytelling

  • Kun je slimme, glasheldere en meeslepende presentaties maken waarmee je meer invloed hebt dan ooit
  • Voel je je goed voorbereid en zelfverzekerd bij ieder type presentatie
  • Kun je je publiek aangehaakt en geboeid houden

Ontdek de kracht van Storydesign en Storytelling

De tweedaagse training Storydesign en Storytelling stoomt je klaar om voor iedere gelegenheid een ijzersterk verhaal neer te zetten. We helpen je presentaties, verhalen en voorstellen sneller en handiger voor te bereiden, maar leren je ook hoe je communicatief sterk voor de groep staat. Je ontdekt in twee dagen hoe je zowel updates geeft als overtuigende verhalen ontwerpt en vertelt.

Daarbij putten we uit de rijke bronnen van de neurologie, de psychologie, de retorica en natuurlijk het theater. In deze tweedaagse training brengen we beproefde inzichten terug tot een overzichtelijk methodiek die je stap voor stap kunt toepassen, of je nu van nature een vlotte verteller bent of niet. Het geeft je het zelfvertrouwen om bij iedere gelegenheid goed voor de dag te komen.

Tijdens deze interactieve training verveel je je geen minuut en leer je stap voor stap hoe je je in iedere situatie fantastisch presenteert.

Wat gaan we doen?

Dag 1

  • Je leert werken met een innovatieve notitie-techniek. Deze manier van werken scheelt veel voorbereidingstijd en biedt je de gelegenheid om razendsnel aanpassingen te maken en met collega’s te sparren. Niet meer door de bomen het bos niet meer zien, maar overzicht en grip!
  • Je ontdekt wanneer je welke verhalen moet vertellen. Zo kom je goed voor de dag als je even een update moet geven, maar ook als je anderen wilt overtuigen.
  • We maken je stap voor stap vertrouwd met de methodiek van Storydesign. Je creëert hiermee een heldere spanningsboog waarmee je jouw publiek van begin tot het einde boeit.
  • We leren je hoe je slides via de 3-seconden regel zo kunt gebruiken, dat ze het communicatieve gehalte van je verhaal versterken in plaats van verzwakken.

Dag 2

  • Je ontdekt hoe de verschillende niveaus van beïnvloeding werken. Hoe beïnvloed je niet alleen het hoofd van je toehoorder, maar ook de onderbuik.
  • We leren je hoe je Storytelling kunt inzetten om je punt overtuigend te maken. Een uitspraak als: “Wij zijn een ervaren partij” gaat bij de luisteraar al gauw het ene oor in, het andere oor uit. We leren je anekdotes vertellen die ervoor zorgen dat de luisteraar zèlf denkt “Wat een ervaren partij!”. De luisteraar zal dit als overtuigender ervaren.
  • Je krijgt een toolbox met technieken die je kunt toepassen in je Storytelling. We laten je zien wat je met props, metaforen, scènes en anekdotes kunt doen. Zo heb je voor iedere gelegenheid iets wat passend is en wat indruk maakt.
  • Storytelling is niet alleen een geschikt middel voor de ‘geboren toneelspeler’. Wij laten je zien hoe je jezelf kunt blijven en toch Storytelling kunt toepassen.
  • We leren je heel concreet hoe en waar je geschikte verhalen en illustraties vindt voor jouw presentaties.
  • We eindigen met jouw eindpresentatie: een ijzersterk strategisch verhaal mèt storytelling die ervoor zorgt dat jouw boodschap echt binnenkomt.

Fantastisch om geleerd te hebben hoe je een presentatie structureert en aansprekend maakt. Met veel humor en in een veilige sfeer krijg je alle ruimte om de aangeboden lesstof te oefenen. Lekkere kleine groep en fijne begeleiding.

Hans Hergaarden

Business Analist at ABN AMRO bank

Onze trainers

Dit zijn de trainers die jij tegen kan komen tijdens de training.

Ina Giesen

Accountmanager / Trainer

Ina Giesen (1970) is accountmanager en presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar studie ontwikkelde Ina organisatietrainingen en werkte ze als organisatieadviseur in complexe veranderingstrajecten. Ina gebruikt theatertechnieken en methoden in trainingen gericht op presentatie, communicatie en samenwerking. Ina werkte met hoogopgeleide professionals in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, de cultuur en de wetenschap. Door haar achtergrond wordt Ina vaak gevraagd voor trainingstrajecten op het gebied van change en persoonlijke effectiviteit. In haar vrije tijd werkt ze met veel passie aan theater/film producties. Elementen uit deze vrije producties vinden hun weg naar trainingen. Hierdoor blijft haar aanpak onbevangen en fris.

Lees meer over Ina Giesen

Jeroen de Waard

Trainer

Jeroen de Waard (1974) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Na zijn afstuderen aan de Academie voor Drama in 2006 werkte hij als acteur en regisseur. In 2012 richtte hij met Sjoerd Wintzen theatergroep De Braafste Jongetjes van de Klas op. Zij speelden voorstellingen in het theater en op festivals. Hiernaast werkt Jeroen al jarenlang als trainer in interpersoonlijke vaardigheden. Hij gelooft heilig in de positieve impact die professionals kunnen maken, mits ze een goed verhaal hebben natuurlijk.

Lees meer over Jeroen de Waard

Thijs Feenstra

Trainer

Thijs Feenstra (1959) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Hij studeerde in 1984 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen als eerstegraads theaterdocent. Na zijn studie werkte hij als acteur voor film (o.a. ‘Zwartboek’ en ‘Brief voor de Koning’) en televisie (o.a. ‘Bureau Kruislaan’ en ‘Baantjer’). Als theateracteur was Thijs verbonden aan de gezelschappen ‘Tryater’ en ‘De Appel’. Sinds 2000 werkt Thijs als trainingsacteur en communicatietrainer. Hij heeft een brede ervaring opgebouwd binnen verschillende werkvelden. Hij weet als geen ander hoe een verhaal overtuigend verteld moet worden, en welke mechanismen daarbij een rol spelen.

Lees meer over Thijs Feenstra

De locaties

Dit zijn de locaties waar we onze trainingen geven.

Waarom Nobbe Mieras

  • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
  • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
  • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!

Optie nemen Brochure aanvragen

Inschrijven

Kies een datum & locatie.

14 oktober Eindhoven

09.30 - 17.30

Inschrijven voor deze datum
15 oktober Zeist

09.30 - 17.30

Inschrijven voor deze datum
Meer data

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.